Perut kempis lepas bersalin

Hihihi...kasi tajuk yg senang orang nak gugel...ngehngehngeh...
Last week, ade kawan whatsapp aku...dia tanya "rumet, sapu gapo eh di perut nak v kempis" wah teruja baca! hahaha...masa tu aku sibuk kat dapur tgh masak untuk dinner..Akibat teruja melayan whtaspp dan bg petua, ikan aku hangit...ampeh! Luper...member ni dlm pantang anak kedua yer...

Ok, meh nak bgtau cepat...
Masa dlm pantang aritu, aku amalkan petua tradisional...mmg amalkan dr anak 1st hingga anak no2 ni...petua mama kasi....aku hanya lumurkan kapur sirih, perahan limau nipis dan tambah minyak kayu putih sikit...lepas mandi mmg tu jer la aktiviti aku...kt muka hanya tepek bedak sejuk hehoheho...Lepas campuran td tu kering, aku pakai bengkung...bengkung aku ni bkn yg ikat2 cam kain tu...aku beli kat farmasi jerk...cam dlm gmbr bawah ni...Owh, sblm pakai bengkung ni, aku barut dulu keliling pinggang dgn kain batik yg dah buruk..supaya bahan lumuran yg dah kering tu x kotorkan bengkung tu td....

Nama dia Oppo Sacro Lumbar Support...harga 6thn yg lepas rm149 (sbb kotak masih ade...price pun bertepek elok kat kotak tu hihih)....

Aku ade gugel baru2 ni...ramai rupanya amalkan kapur sirih dgn limau nipis ni..pastu ade yg review kata perut akan gatai2 dan tinggalkan parut hitam..gatai tu ade (sbb kite berpeluh)..tapi part parut hitam tu, tade plak kat perut aku ni hehehe....

Oklah, stop dulu...nnt citer mende lain plak...owh, bengkung tu sampai skrg aku pakai..bile rasa perut membuncit heheh..cuma tade la sapu kapur tu..just sapu losyen mustajab jer...mmg kempis okeh! Jgn harap mlm ni korang berbengkung, esok bgn pagi dah kempis..buat la seminggu...Selamat mencuba yer...

0 comments:

Post a Comment