Kuih raya saya

Entry kali ni...nak tayang biskut raya hasil kerja tgn aku huhuhuh
Owh, utk pengetahuan semua..ni percubaan pertama aku buat biskut raya setelah enam tahun berkahwen dan bergelar isteri...Alasan2 x pernah buat biskut raya sblm nih:

1. kat umah tade oven
2. mixer pun tade
3. beli lagi bagus....sepah2 sekut raya.cash n carry jerk hehehe

So, thn ni....aku gedix nak try buat sbb dah ade mixer n oven (oven pinjam!) di tambah plak aku tgh cuti sem sekarang.So, semangat tu lebih sket utk mem"bakor".Aku buat yg simple jer dan bahan yg lebih kurang jerk...Rupa x chantek taper janji ade rase muahahah....

Yang ni popia nestum. Aku terliur sbb tgk fb kawan aku yg jual popia nestum ni. Nak order, cam x berbaloi...jd, aku tanya pakcik gugel...Hadeh...senang sgt nak buatnya! Mujur x order ihihihihi...mmg sedap la kunyah...dah abis sebalang dah pun...

Ni biskut kedua..biskut apa nama dia erk? Biksut nestum la kot....dpt satu bekas tu jerk hahaha... sebabnya, aku try n error jer bahan2 dia...Act, aku nak perabihkan stok nestum (balance wat popia nestum)... Siap bakar, aku soh piya makan. Dia ckp sedap! Btoi ke? (bebudak x pandai menipu kan???)

Ok, yang ni biskut ketiga dan terakhir aku..nama dia biskut cornflakes rangup...bentuk tu hasil air tgn aku dan en asben...byk kali tergendala sbb berperang ngan anak2 dan sibuk nak masak juadah berbuka. Jd, bentuk x sama...ade besar, ade kecik...Rasa mmg rangup...cuma x gebus! Taper, thn depan kite buat betul2..kasi gebus....

Nota kaki: Mixer jahanam masa aku dok buat biskut ketiga neh....uhuhuhu terus dia tanak gerak...jd, semperit x sempat buat. Aku malas nak pakai manual.penat tgn kekekekke

0 comments:

Post a Comment