Bento

Korang pernah dgr Bento?? bukan Ben 10 yer!
Aku pun tatau bento tu stand for apa...tp yg aku tau, kekreatifan ibu2 utk bg anak2 makan...pstt, sorry kalo aku silap faham pasal bento nih! tp leh tanya wikipedia....

Aku saje gedix2 cr idea utk berbento nnt...tunggu jasmine besor sket, leh aku berbento hahahha....ni cth-cth bento dr pakcik gugel....korang leh search sendiri nnt.bersepah2 dlm internet :P....

Kreatif kan??  tak sabar nak buat! Nak bg cik jasmine...sbb tu la, ibu2 ni kena kreatif dalam menarik minat anak untuk makan! Kalo kite buat menarik, anak makan...rase cam penat tu x sia2 bila tgk anak dpt khasiat dr hasil air tgn kite sendiri :D

Nota kaki: Teringat masa presentation subject Falsafah beberapa minggu lepas...Tajuk pembentangan kite org pasal "Pemakanan dan Disiplin Pelajar". Sblm present, kite org tayang video susu ibu (video yg aku buat utk jasmine,kenangan breastfeeding << ade dlm FB aku)....Hampir keseluruhan kelas menitiskan air mata tgk video tu..kegigihan aku dlm memperjuangkan susu ibu! Kami2 yg presenter pun pakat nanges kat depan tu...Tak sangka ramai ibu2 yg menangis! Aku rasekan, ini lah presentation yg berjaya!

0 comments:

Post a Comment