Jom pizza

Isnin...bosan2 tatau nak masak apa. Alang2 dah amik oven kat umah my sis, aku plan nak buat pizza jerk.Ni percubaan pertama ku buat pizza...Aku  x buat sendiri kulit dia (kulit ker org panggil? :D) Aku beli pizza base siap2..beli kat Jusco..2 keping jer..Harga x ingat!

Bahan-bahan? Aku main hentam jerk. Guna jer segala macam lauk/sayur yg ade kat umah...

Langkah 1: Kat bawah ni, korang leh nampak apa yg aku bubuh...Antaranya, sosej,crab stick,ayam yg dicincang halus (aku grg siap2),cheddar cheese yg telah di parut,bawang besar,carrot,tomato,cili,sos tomato....

Langkah 2: Sapukan sos tomato atas pizza base td. Tabur cheese sket..Sementara tu, panaskan oven yer!!!

Langkah 3: Taburkan semua bahan2 tadi...Dan tabur sekali lagi cheddar cheese yg telah di parut td. Rupanya seperti gmbr di bawah yer!

Langkah 4: Masukkan dlm oven pada suhu 190 selama 20-30 minit. Dan leh makan seisi keluarga hihihih (psstt: sila abaikan kaler hitam di tepi pizza itew! )

0 comments:

Post a Comment