100yen

Smlm, aku ajak en asben p kedai 100yen kat Dataran Jelatek. Tak pasan yg paling dkt ngan umah ade..kat Wangsa Maju..harga kat 100yen start dgn RM4.90...Plan nak beli apa yg sesuai utk keperluan buat makanan jasmine.Tapi, tade yg berkenan di hati. Aku beli bekas letak sabun ngan twisties jerk. Boleh gitew?? hehehe...

Act,sblm ni x pernah masuk 100yen...kalo Daiso,mmg aku pernah masuk.Sekdr masuk,dan keluar balik.Tak beli apa2..Sejak join group HSFFYB ni, aku gataikan kaki p 100yen hehehe....

Ok, ni keperluan utk menyambut sempena jasmine boleh makan makanan pelengkap February nnt..Mama excited nak masak, tu yg beli barang sket2..kuikuikui...ice cube yg ade penutup tu, aku beli kat Giant yer! Menurut group, makanan bayi yakni puree yg hendak di simpan dlm freezer haruslan bertutup utk mengelak dr tercemar..Mangkuk tu plak beli dkt DIY...bekas eskrem utk cik piya tu, aku beli online jerk..brand Tupperware.

Yang atas ni plak, food jar utk letak puree/bubur utk hantar kat nursery nanti...Opps, ni semua aku amik gmbr kat Jusco yer..aku pun x beli lg kehkehkeh...harga RM69.90. Food Jar ni tahan lama...ade dia mention kat tutup dia.Kalo x silap 5-7hrs. Better la pakai yg ni sbb dia stainless steel compare yg plastik tu jerk..Sekali beli mahal taper.Tapi berbaloi..Choice it's yours!

100 yen OUTLETs

Harap2 mama rajin memuree utk jasmine nnt...

4 comments:

rase cam penah masuk je kedai ni..kat Ipoh pon ade kot..

mrs amad: hehehehe yer kot penah masuk...kedai serbaneka

ummi: hehehe tq like! sila la ke 100yen

Post a Comment