Zhulian dan eczema


Ok,aku rase ramai mami kat luar sana yg gundah gulana+putus asa kalo anak2 korang kena eczema termasuk la aku..hukhuk...Cik piya ni kulit dia sgt2 sensitif..bygkan, dr umur dia baby lg, until now...kulit x cantek2..huhuhu Macam2 produk yg kite org guna..semua x jalan.Tapi ade satu ubat (krim) homeopathy kite org try, mmg serasi dgn dia..lama gak la berthn dgn ubat homeopathy tu...Hm,klinik homeopathy tu kat Kepala Batas,P.Pinang...tiap kali balik Kedah, mmg kite org akan singgah utk amik ubt...But now, klinik tu ade problem sket. So, derang tutup buat sementara....(skrg tatau dah bukak ke blum)

Masa aku dlm pantang time raya yg lalu (aug 2011), mama bawak cik piya beraya kat umah jiran sebelah.Kebetulan jiran sebelah dikunjungi tetamu - agen zhulian. Dia suggestkan pakai bedak kaler kuning tu..Baby Cinta...antara kandungan dia,kanji jagung...Tiap kali mandi,mama akan sapu kat seluruh badan cik piya..sgt rajin dia jaga cucu (aku pun rajin,tp aku dlm pantang..tu yg jd maleh hehehe)...Dan result dia, mmg kulit cik piya dah ok...dah x garu2...Bile tgk keberkesanan bedak tu, aku pun terjah Zhulian. Beli mandian dia plak...Dan smlm, aku beli lg...kali ni tambah syampu baby plak..Beli dua set utk di hantar ke nursery piya dan jasmine.So,complete la rangkaian produk Bayi Cinta ni....

p/s: gmbr atas tu, kulit piya...dah kurang sket gatai2...kena rajin sapu kalo nak hasil yg memuaskan.Aku just share apa yg anak aku guna. Mungkin produk ni x serasi dgn kanak2 lain...tapi, x salah kalo korang cuba kan??

0 comments:

Post a Comment