Aura Maya Trial Set

Entry kali ni...bukan nak menjatuhkan perniagaan org..tp sekadar nak tunjuk ketidak puasan hati...
Act, aku dah lama usha produk ni..mmg teringin nak try la sbb dah ramai yg kata berpuas hati...So, smlm (29 dec 2011),aku order trial set Aura Maya dgn seller ni...dan hari ni (30 dec 2011) aku dah dpt barang. Yang ni, aku puji la sbb service pantas...masa abg pos htr brg, suka la sbb brg dah sampai...dgn harapan mlm ni leh try...hehehe Oh luper nak ckp harga..Untuk trial set ni RM56 include pos.

Bila bukak jer plastik tu, adeh..kecewa giler! Sbb apa kecewa? Sbb gmbr yg dia upload utk tujuan jualan, x sama dgn apa yg aku dpt hukhukhuk...aku ade pm dia.Mintak dia explain.Ketika entry ni ditulis, mmg dia x respon lg (aku x sbr nak tunjuk apa yg aku dpt sebenarnya!) Jd,biar dia explain dulu, then aku akan dedahkan siapakah seller itew...

So,kat bawah ni..korang compare la sendiri yer...


Picture kat atas ni, gmbr yg seller ni iklan dkt fb/blog dia...korang nampak sabun tu separuh kan? packaging pun lain. Aku akui, kalo di google mmg ramai seller Aura Maya yg guna gmbr camni...so, aku tatau sape tuan punya gmbr sebenar!Dan aku akui, mungkin ade produk klon..TAPI...(korang baca bawah ler yer)

Dan yang kat bawah ni plak, apa yg aku dpt..huhuhu.Beza kan? Abeh camno???


TAPI (cont ayat di atas hehehe)
Sbg peniaga online, jangan la korang malas amik gmbr..cuba korang amik gmbr produk sebenar yg korang jual.So,tade la timbul perasaan x puas hati pd org yg membeli.Kalo korang tunjuk gmbr camtu, pembeli pun mesti dpt sama cam ko jual tuh! Ni tidak, ko main cilok gmbr org lain. Tuan punya gmbr susah payah amik gmbr, ko sedap2 cilok. Pastu org tu dah letak watermark pun, ko boleh plak buang dia punya watermark..Hadui....Kalo malas amik gmbr, ko x yah jual online..ko jual jer offline...senang! Kot yer pun ko buat trial set yg packing sendiri, amik jer la gmbr ko tu...Jangan la cilok gmbr org...haduiii

Kepada seller ni (yg aku beli ni yer..aku x tuju pada seller lain) kalo awak jumpa n baca blog saya, jgn nak marah yer..saya cuma ingin share ttg sikap peniaga online yg boleh dikatakan "kurang jujur". Saya masih menanti awak respond saya punya pm n harap awak leh explain..kalo dah sebulan awak senyap jerk, saya akan dedahkan nama awak..

p/s: Ada sesape yg dpt macam apa yg aku dpt? jom kite ber"mesej2an" :D

Update terkini: Seller tu dah reponds! Nanti aku buat entry baru ok..korang baca citer selanjutnya..stay tuned!

Update new year: Aku dah update citer selanjutnya..baca SINI ok!

7 comments:

Sis,leh email x FB penjual yang jual aura maya neh?nak try yang trial punye lah..

hitomy_46@yahoo.com,TQ

sis, tolong emailkan sy nama seller tu ye..nak tau jgak..sbb sy agent aura maya yg original..

OMG!! teruknya seller tu?
Saya sebagai penjual Aura Maya ...rasa marah !!
So kepada pembeli diluar sana yg nak beli Aura Maya..
sila ke page ZAMAYA NETWORK di facebook untuk lihat stokis,mini stokis dan agent yg sah..

Maceh

alamak, awak nak nak tau nama seller yg saya x puas hati tu ker? sorry la, saya dah luper..sbb dah lama sgt.Masa marah membara aritu mmg saya ingat ehehe

taperlah,lgpun mende dah setel.dia pun dah explain kat saya...saya pun dah buat sambungan entry ni hehehhe...

sis.. beli kat mn sis?? bls dkt chat box sy sis..

oh siannya
tu la
lagi satu yang momoy tak suka
mereka suka2 copy gambar testi seller lain
dan claim testi dari customer (yela... tapi bukan customer kamu, customer org lain)
mmg x jujur

Post a Comment