Men"steril"

Sejak berbreast feeding si jasmine ni, aku sgt rajin...(sblm ni pun rajin ok!). Sgt suka cuci + steri l + keringkan + lap botol2 susu aku....Selalunya aku akan proses botol2 ni semua bile ebm ku dah capai 5 hari kat peti bawah tu..So,nak panjangkan hayatnya..kena la bekukan...bleh la tahan 3 bulan plak. Mujur lah stok botol susu x meriah..ada dlm 26 biji jerk (aku bekukan stok pakai plastic storage jer. jimat ruang)


chilled ebm 
botol2 yg direndam ngan sabun

Sterilizer-Jingle Jungle
Untuk botol, aku pakai botol Mom Little Ones (MLO) dan Bumble Bee jerk.... Tapi aku suka botol bumble bee lagi la..sbb walau dah byk kali steril, tulisan kat botol tu masih kekal....Utk sterilizer, aku pakai Jingle Jungle.Beli kat Fabulous Mom. Amik set combo (sterilizer + warmer) dgn harga RM149 ;)

0 comments:

Post a Comment