Keliru Puting

Ni nak citer pasal jasmine yg keliru puting...

Masa dlm pantang, aku ajar jasmine isap botol (dlm tu susu ibu). Bagi botol avent memandangkan btol tu dpt masa beli manual breastpump aritu. Dia isap ok...tp agak malang bile dia lebih suka isap botol berbanding direct feeding.2 hari aku cuba memujuk utk dia kembali df...dan akhirnya berjaya..act, aku x suka sgt puting avent tu. Sbb cam keras jerk...so,kdg2 jer bg isap.

Then,aku soh en asben beli botol standard biasa..Pakai puting pigeon yg kaler kuning tu...alhamdulillah, dia leh terima. TAPI, agak kecewa bile aku sua kat mulut, dia tamo isap! huwaa...stress!! Kena bg org lain sumbat mulut dia..tu pun dia main2 nak isap...

Dan, akhirnya...aku telah jumpa puting susu yg btol2 sesuai ngan dia....iaitu MAM Orthodontic Teat.Hajat nak beli botol MAM sbb member ckp ramai budak suka. Tapi, bile pk, sayang plak kalo beli mahai jasmine tamo isap...MAM Orthodontic Teat ni, mmg lembut aa...dsgn dia sama ngan nipple ibu..yg best, dia leh match ngan standard botol...jimat duit aku dr beli botol baru muahahah...Sua je puting ni kat mulut dia, terus dia leh terima...tade byk2 percubaan. Percubaan pertama terus berjaya huahuahua...owh, harga RM15.20 (dpt 2)




*Mujur x beli botol mimijumi yg mahai tu...hihihihi

9 comments:

salam,
bile kat mane ye puting tu, sy duk area klang byk kdai da cari tp xjumpe

saya beli dkt MAM punya website jerk

click sini yer : http://www.mambaby.com/

sis,xjumpe pun mcm kat dlm gambar..sume putih..

sy mksudkan dlm website tuh xjumpe puting ckt dlm gambar..

saya pun dah cr dlm website MAM...pun tader...tp awak bleh beli kat sini

http://otakibaby.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=257

still xblh beli...unavaiable kot..

Post a Comment