Cik piya saya sedey

Sabtu lepas, kite org g pasar malam Taman Melawati.
Masa nak balik, saje lalu dkt org yg jual kain baju...sekali tu, aku terpandang track suit budak RM9 for 3pcs...per lg, rembat la utk cik piya....wat pakai kat nursery. Kaler2 adelah pilihan hati cik piya sendiri ok! Dia pilih shocking pink, ijau dan grey..

Balik umah, terus excited nak try! Aku ckp, nnt mama basuh dulu. Isnin leh pakai g sekolah...
Next day (ahad) aku pun sumbat dlm mesin. Piya siap tanya mama dah basuh ke seluar piya? (x sabar anak aku nih!)

Pagi td, piya g sekolah pakai seluar baru tu...dia nak pakai kaler ijau.
Kol 6.45pm, cik piya balik nursery..masuk rumah dgn muka masam...korang tau naper?

piya: mama, kawan piya ckp seluar piya x cantik
mama: nape kawan piya cakap camtu?
piya: tak tahu dia....dia ckp seluar piya x cantik (terus sedey part ni)
mama: ala, kawan piya dengki tu...sbb dia tade seluar cam piya nih (sesi memujuk huhuhu)
piya: mama, nak tgk katun! - td beria sedeynya..tah apa2 la piya nih


*bebudak sgt excited kalo dpt mende baru. tp kalo org ckp x cantek, mesti terasa kan? nak cantik tahap mana sgt kalo beli kat pasar malam jer hehehehe tp tulah, sedey plak bile piya ngadu camtu

0 comments:

Post a Comment