Wahab Cendol

Ptg smlm, lepas amik ubat batuk kat Klinik Kita Wangsa Maju, en asben ajak p makan cendol kat Sri Rampai. Cendol Wahab..pernah masuk jalan-jalan cari makan aritu..ni 3rd time kite org pergi, br dpt rase! 1st ngan 2nd time pergi, org ramai giler...so,malas nak bersesak2...

Pict dr en google
Kebetulan, time tu ade 3 meja kosong.Kite org pun amik la tmpt...tunggu org dtg amik order, sorang pun tade dtg! Terkulat2 kite org kat meja tu.Then, ade la pekerja derang bg list ngan pensel. Soh tanda sendiri. Lepas tanda, still tade org nak collect list tu....Then, masing2 semua bawak list order kat tmpt cendol. Yang bengongnya, derang tade plak tgk list tu..kite plak kena bgtau nak order apa.Jd, apa fungsi order list td??

Sementara en asben tgh beratur nak amik cendol, aku panggil sorang pekerja dia.Soh bersihkan meja....wa, sgt marah!! Bleh dia buat x reti??? Sudahnya, meja yg kite org duduk tu x dibersihkan.

Selain cendol, kite org order mee goreng mamak. Bleh plak lepas goreng, dia x htr terus kat meja. Biar jer kat tmpt dia goreng tu...kite plak kena p amik sendiri...huhuhu

Malas citer panjang, ni kesimpulan yg bleh di buat:
a. servis yg sgt teruk! (refer balik citer kat atas nih :D)
b. keadaan kedai yg kotor. Tisu, sisa makanan bersepah atas lantai
c. staff tak friendly. Tau la ramai org, tp ko kena gak layan pelanggan!

Bile di google td, rupanya ramai x puas hati pasal servis Cendol Wahab ni. Aku ingat aku sorang jer yg x puas hati. Mmg btol, bile dah maju, dah masuk tv...kualiti terus ampeh! Sepatutnya jaga la reputasi kedai tu..Ini tidak, kalo cendol ko sedap tp servis teruk, org pun x ingin nak dtg! Baik makan cendol bawah pokok kat Titiwangsa tu jerk (sgt emo!)

0 comments:

Post a Comment