Plasenta Previa Type III

Pagi td, appointment ngan HKL.
Bgn 5.45am, kol 7.20am dah sampai. Org tade la ramai sgt...
Memula derang soh amik urine,bp dan timbang berat. Pastu tunggu turn jumpa doctor. Kandungan skrg, 30 minggu.

Doktor yg check aku Dr Khalid Othaman. Dia pegang2 perut, then soh g bilik 15 utk scan.
Depan pintu scan, terpampang notes "Sila minum sebelum scan. Untuk kes sakit puan sahaja". Aku br kuarkan hp nak amik gmbr, tetiba dah kena masuk...so, tade la gmbr heheheh...

Cik tukang scan tu godek2 perut aku. Tp x ckp apa2 pun. Pas scan, dia soh p bilik 2 balik. Jumpa ngan Dr Khalid tu balik. Bile Dr Khalid tgk hasil scan, dia panggil plak sorang doktor india - lupe nama.
Doktor India tu x puas hati...dia soh aku g bilik 9 plak..dia nak scan sendiri. Nurse ckp, kalo doktor nak scan sendiri, mmg ade la tu mende yg dia x puas hati ....

Masa scan tu, Dr Khalid tu pun join sekali...dia tukang tulis apa yg doktor India ni ckp. Menurut nurse, doktor India ni doktor pakar....Then, doktor India tu soh aku tgk monitor...dia tunjuk la kedudukan uri dan baby. Hasil scan tu cam gmbr kat bawah ni la...



Condition aku skrg: Partial Plasenta Previa @ Plasenta Previa Type III. Senang ckp, uri dah tutup separuh laluan bayi. In case bleeding lg, kena refer hospital! So, aku kena follow up balik ngan HKL 28 Jun ni. Endingnya?? tunggu 28 Jun ok! Harap2 jgn la bleeding lg...Kalo nak sumbat masuk wad pun, biarlah masa 36w...tamo dok wad lama2..huwaaa

Kalo nak tgk video ttg plasenta previa, leh klik SINI

2 comments:

kawan saya ada yg tahap 3..kene prepare unt operate..be strong ok..insyaAllah semuanya selamat..:)

tula, ni pun rase kena operate..operate time cukup bulan taper..jgn operate awal sudah huwaaa

Post a Comment