Turun darah lagi

Time ni pregnant 5 minggu
Dah lama x mengupdate blog...(br 3 hari kot)...dan harini mood masih nak bercerita ttg turun darah...aku ingatkan, lepas dah jumpa doc aritu, keadaan ok..tgk2 esoknya (Jumaat: 8 April) kain aku basah dgn darah lg...hadui...ni scary ni...call KKIA Gombak Setia, derang advice ke HKL terus...

Sampai HKL, terus g Hospital Bersalin. Terjah tmpt apa tah nama dia..PAC ke apa tah....ala, tmpt kite nak daftar beranak...seram sejuk dah aku time tu. tetiba teringat pengalaman bersalin 4 thn lepas....nurse yg handle aku tu, bukak rekod baru sbb x pernah refer HKL lg sejak pregnant yg ni...yg aku x puas hati, punya la lama dia nak bukak rekod baru tu....mana x nya, sambil ngan 4 lagi nurse dok bersembang. dok bercerita hal itu, hal ini....tulis sket, sembang...tulis sket, sembang....panas hati btol la!

Setel semua, ade nurse bawak aku g naik 1st floor...nak cek...cek ni yg aku x gemar! dia masukkan satu alat...alat apa tah, adeh.....(tamo citer panjang part ni sbb aku terbyg2 lg)..after that, derang soh baring. nak scan...sama cam private clinic ckp, uri aku kat bawah. so kena hati2....x admit ward sbb katanya tade apa2. in case darah turun lg dan byk, br dtg...ok fine! aku pun x hingin nak dtg dah (gara2 kena masuk alat td tu la)

Balik umah, aku tergolek atas katil. laki aku x bg wat keje apa2. puas baring, aku mengiring...sampai sakit punggung! Sabtu, aku tergolek lg atas katil....tp perut x sedap...tatau sbb apa, cirit la plak...3x ulang p jamban tp tade darah dah...tp tgh malam td, ade lg darah sket..aku butakan mata jerk...harap2 tade apa2...malas dah nak g cek....

Nota: Rase nak buat home made choc...dah 4 bulan p class choc tp x buat2 lg..mampukah? kalo turun darah lg cemana?

2 comments:

hahah.. mama pun call aku haritu.. tanye aku pasal keje... wakakka.. huh.... aku nak balik!!!!!! hahahhaha *carving nasi kerabu daging bakar!*

jgn stress kak maznah..saya arituh pon sbb stress la kot..banyak masalah kat opis masa tuh..dan lg satu lupe nak pesan, kalu rasa penat / tak larat, mc or cuti aje.saya arituh before ari kejadian mmg penat sangat, tp dok bertahan x amek cuti..las2 menyesal tak sudah..huhu

Post a Comment