Sumbangan di perlukan!

Wala..lama gile x update blog...maklumla laptop dah arwah gara2 demam panas aritu...huhuhu....ni pun aku online dr opis asben aku.....

Sumbangan diperlukan? hm, aku perlukan duit skrg! utk apa?? korang baca ni tau!

1. nak beli pc baru
- memandangkan laptop dah arwah (consider arwah jer sbb budget nak repair tatau bape rm), aku pun x leh nak online sgt...boleh mati kutu kalo dok umah tade internet. maka, duit sgt diperlukan utk membeli pc baru...setelah di pk2, mau beli laptop or pc, kite org decide beli pc jerk...setkt ni rasenya nak beli DELL la....budget pun below rm2500 jerk

2. opis trip to Bali
- insya Allah, kalo jd....opis asben aku nak buat company trip ke BALI....now derang tgh tgk harga...yg tabest, spouse kena tanggung sendiri..uuwaa...nak ikut! x kire, x cukup duit sekalipun, aku nak g jugak! kalo ikut perancangan, trip tu 21mei-24 mei ni....entah jd ker tak...aritu kata nak ke Beijing bulan 3...tp last2 senyap.....dgr2 citer lg, kalo harga mahal, mmg tade la ke Bali tu...tunda tarikh..kalo tunda tarikh, jawabnya aku dok umah jer la....takan nak g lagi ngan perut memboyot?

3. holiday to Kota Kinabalu
-ha, yg ni mmg dah standby duit awal2....tiket beli since last year...masa tu tatau kata nak peknen....start dr booking tiket flight, every month kite org akan saving at least rm200 sebulan utk ke KK nnt....insya Allah kite org akan cuti2 malaysia ke KK 23 june - 26 june...hentam saja la naik flight! aku dah kire2, time tu kandungan aku dah lebih 7 bulan!

4. mau buat pagar rumah + kitchen kabinet
- act, pagar rumah + kitchen kabinet ni utk rumah baru kat alor mengkudu....dah sethn lebey umah tu kosong...dan dah setahun lebey jugak la kite org byr duit umah tu....kalo ikut plan, this year nak move in dah...tp sbb aku peknen, maka hajat di tangguhkan until aku beranak...insya Allah awal thn depan la pindah....setkt nak pindah tu, kite org nak buat 2 mende ni jer dulu...buat pagar belakang + kitchen kabinet jerk....lain2 renovation, thn lain la plak....

5. kelahiran 2nd baby
- org kata, budget utk 2nd baby x setinggi 1st baby..mungkin btol.tp duit ttp diperlukan! skrg ni aku dah start beli brg baby sket2...mana2 yg bleh guna lg, aku recycle jerk....dan mana2 yg leh buat sendiri, aku soh mama jahit! hehehe....


0 comments:

Post a Comment