Makan di Jalan Bellamy

Malam jumaat aritu, aku ajak laki aku try makan kat belakang istana negara @ Jalan Bellamy...tujuannya nak g makan ikan bkr...memula tu, terlepas simpang...hadui....jauhnya nak kena pusing...tau la jalan KL kan? dgn jemnya time tu..aku dah start tarik muka masam sbb ingatkan laki aku nak balik. yerlah, dah dia pun senyap x kata apa. aku pun lg la senyap sbb tkt kena marah...muahahahah.....

Tgh tunggu makanan sampai
Aku pergi ni pun sbb 2 org kawan aku bgtau kat situ ikan bkr dia besh! sampai jerk, dah kol 9.45 malam. laki aku p jenguk ikan + kerang...tade byk choice ikan yg tinggal. kerang pun dah abis....huwaa...(mungkin sbb awal bulan, org semua nak habiskan duit gaji)..memandangkan tade ikan yg best, laki aku order siakap 3 rasa + kangkung goreng + 2 glass fresh oren jerk...mlm tu, habis RM48.30..tp aku agak keciwa dgn siakap 3 rasa itu! serius x sedap! laki aku pun ckp kureng...aku pun usha2 la meja org lain. kebykkan derang order ikan @ kerang bkr. kerang bkr dia nampak menarik! mungkin btol la kot makanan kat situ yg sedapnya hanya masakan bakar..kalo selain bkr, agak dukacita! adehhhhh..taperlah, may be next time ade rezeki aku nak merasa ikan bkr dia.....kalo x sedap jugak, kite bakor! kite bakor! (bak kata Usop Wilcha) heheheh

Menu yg mendukacitakan aku!

2 comments:

buat sendrik je la kak maznah..kita masak lagi bes dr yg kedai..huhu (ckp org yg x merasa dah makan ikan bakar kat kedai..uwaaa)

hajar: selalu mmg masak sendiri jer siakap..tp tula, hajat nak makan ikan bkr...tp tade choice.lek, jgn nanges...nnt balik mesia p makan kat kedai tau! :P

Post a Comment