Macarons

Fragile...apa menda korang agak?
Tgh hari td aku terima parcel lg...heheh....cuba teka apa dia? smlm order, arini sampai..setelah berminggu2 aku usha menda ni..akhirnya, arini dpt jugak

Floopy disk drive
Tadaaaaa....USB Flooppy Disk Drive...heheheh....jgn terpedaya! aku tipu jerk...tade keje aku nak order mende alah ni...nak buat apa??? kalo mende ni, baik g beli jer kat kedai....;)

Act, aku order macarons dr akak yg blaja buat choc sama aku dulu....aku selalu tgk fb dia mengupdate pasal macarons ni...aku pun tatau macarons ni apa sebenarnya...x pernah makan dan x pernah tgk...betapa kunonya aku! menurut akak ni, macarons ni kuih org French (owh patut x tau, sbb aku dok Msia :D)...their ingredients (wah, tetiba speaking) ialah kacang badam & gula. "Rangup dia luar, lembut di dalam". Akak ni buat mcm2 flavor...tp aku just order 2 flavor jerk..sbb flavor2  lain tkt x makan. aku just order rase vanilla & peanut butter. Minimun order utk delivery 25pcs....

Macarons ku hancur!
Jd, hari ni aku dah dpt macarons aku tuh...bukak2 kotak, teruja ngan kaler2 itu tp agak sedey sbb kuih tu hancur...huhuhu...taperlah, x kesah la...nnt masuk mulut + perut, hancur jugak.....aku try makan 2 biji jerk...hui...manisnya kuih ni....dah la aku nak check up khamis ni....x berani nak makan byk2! aku mms akak tu (sbb dia soh mms kalo dah sampai). dia ckp, taperlah, dia ganti separuh nnt...kesian kat aku. tp, aku tanak la soh ganti. bukan salah dia pun. mungkin dia dah try packing btol2 utk jamin keselamatan macarons tu...tp hancur gak..telan saja!

Ni rupa macarons sblm sampai umah aku. Cilok dr fb akak ni yer!

0 comments:

Post a Comment