Balik kampung...oooo balik kampung

Ha....semua pandai baca maps kan? so korang tau la kite org dr mana nak kemana kan? kalo x nampak, leh klik maps..hehehe...arini 25 feb, kite org nak balik kampung! balik kampung dgn tujuan nak renew roadtax + insurans kete...mesti ramai tertanya2 nape x buat kat KL jer kan? nape sampai ke Kota Bharu?  dan inilah jawapannya.....

1. 21 feb soh asben p byr dkt Ambank,KL (roadtax mati 27feb) ...sekali, kerani tu b*ngong....p buat installment kete utk bulan Mac-April...pastu, dgn x bertanggungjawabnya dia, soh kite org call kb...bile call kb, kb ckp....tade cara lain unless kena byr lagi....means kena korek duit lain la.....huhuh...geram giler...ingat aku ni cop duit agaknya? siot!! (ku agak emo...hehehe)

2. selain nak setel road tax + insurans, kite org balik sbb nak amik brg2 baby....ala, kain bedung + barut baby + set sarung tilam & bantal baby yg mama buat la...puas hati kalo buat sendiri.....drpd beli kat luar sana tu...nnt x capai kualiti, payoh! and fyi, now tgh peknen 2nd baby....lambat lagi due...masih sempat update blog ni hihihih

3. x sah kalo balik kelantan x g pantai! ku sgt suka pantai...

4. beli beras 20kg....sbb apa beli sana? sbb x suka beras yg berada di pasaran KL ni....wah..ayat!!! tadelah, sebenarnya dah terbiasa makan beras siam ni...beras cap serindit....member yg dtg umah pun ckp beras ni comei....last year pernah terputus bekalan beras ni gara2 x alert beras tinggal byk mana....kiteorg p beli beras yg kat shopping complex tu...tp sgt dukacita....tekakku x leh terima beras itu....(lupe beli beras cap apa :P)..abis kecoh ku mencari org2 kelantan yg nak balik kelantan....semata2 nak kirim beras....ore kelate panggil "gege gegok" hahahah.....

tade reason lain dah kot nape kite org nak balik kota bharu ni....4 reason kat atas ni jerk....hehehe

0 comments:

Post a Comment