Nasi Beriani Saleem

Sape suka makan nasi beriani? bg hantu2 beriani, meh sini aku nak suggest satu kedai beriani yg best bg aku...kedai ni terletak kat Jalan Kuala Kangsar,Ipoh....cemana aku tau pasal beriani Saleem ni? ce citer, ce citer....ha, ni  nak citer....

Act, beriani ni dah lama....masa tu aku sek lagi....utk pengetahuan korang, arwah papa aku dulu polis.Dulu, kite org dok Ipoh.Arwah papa ni pantang kalo ade org suggest makanan yg best2...mulalah dia bawak bini + anak2 dia g makan...kenyang perut anak beranak hihihi....sampai skrg, beriani dia ni masih kekal sama rasenya....last aku makan masa CNY hari tu....bayangkan dah bape lama nasi ni bertahan, sejak aku di zaman sek hingga la umur aku skrg 3* thn.....

Inilah nasi beriani saleem itew!


1st time aku ajak laki aku singgah Ipoh ( x ingat thn bile), aku ckp aku nak makan beriani yg best sekali....laki aku cam x konfiden jer..dia ingat aku nak tipu dia kot...tp, sbb aku nak makan gak, dia pun ikut jer la...masa dia makan tu, aku tanya...sedap tak? laki aku x jawab...senyap x terkata...suap dan suap! last sekali dia sengih....bile dia dah sengih tu, aku pun paham la....jawapannya MMG SEDAP! kalo korang nak tau, hubby aku org kedah...everytime nak balik kedah, tak payah aku ajak singgah makan, kompom laki aku ajak masuk Ipoh semata2 nak makan nasi beriani  ni....kalo x pun, kite org singgah dr kedah sblm balik ke KL....tatau naper...rase cam beriani dia memanggil2 jer soh aku singgah Ipoh....hikhikhik

Selain dr beriani saleem ni, macam2 lagi la makanan yg besh2 kat Ipoh aku dah introduce kat asben aku...kalo ade masa, lain kali aku citer pasal makanan yg best kat Ipoh yer....

2 comments:

hahaha lagi tamo publish umo bape :P

hajar: wakakaka...umurku biarlah rahsia..yg dah tau, senyap2 sudah....:P

Post a Comment