Jom main LEGO!


Smlm, aku belikan satu mainan utk cik piya...LEGO (walaupun bukan brand lego :D)....Harga RM36.90 tp ada 50% disc...jd dpt la RM18.45 utk 76 pieces...Sebenarnya, dah lama cik piya ni x dibelikan brg mainan...bukan apa, aku x suka rumah sepah2....brg2 mainan masa dia kecik dulu, semua aku dah simpan...tunggu adik dia kuar la br aku kuarkan balik dan pastinya rumah ku bakal menjadi tongkang pecah kembali...huhuhu. So far, alhamdulillah, cik piya x pernah nak ngamuk2 + guling2 kat shopping complex mintak dibelikan brg mainan...setkt dia tgk + pegang + letak balik, dah biasa sgt....

Naper br skrg aku belikan dia lego ni? sbbnya cik piya suka benor main sepit kain....soh buat itu, soh buat ini...sampai aku nak jemur kain pun payah....last2, laki aku soh belikan lego ni.bior dia main...bleh ikut kreativiti dia sendiri...dah hasilnya, dr sampai umah (sblm start mentor) sampai nak tido dia dok layan  lego...

Ni apa yg best pasal mainan ni utk bebudak:
1. build creativity
2. color recognition
3. learning shapes
4. fine motor skills
5. imagination
6. confidence & self esteem

Hasil kerja aku!

1 comments:

Post a Comment