I Wish....

Arini kite cite pasal pengalaman menyusukan baby...sblm ni, masa aku lahirkan anak pertama, aku x amik berat sgt pasal kepentingan susu ibu ni...aku sempat susukan dia sampai umur dia 3 bulan jerk..lepas tu, masuk bulan puasa, air susu tade....aku cuba jugak bg anak aku isap dgn harapan dpt merangsang pengaliran air susu...tp, sayang....dia sendiri dah tanak isap....adeh....masa tu aku tatau pun ade supplement utk bg air susu kuar..hehehe...mmg x dinafikan masa dia breastfeed tu, anak aku bulat...gemuk metong ore kelate kata...tp sejak dia stop susu ibu, badan susut sket di tambah plak dgn selalu sakit2....adeh....padan muka aku!

Skrg ni, kandungan aku dah empat bulan kot....dgn penuh semangat aku nekad nak full breastfeed baby aku nnt....sbg persediaan, aku bykkan pembacaan, melayari internet dan juga membeli breastpump....dulu, aku x beli breast pump....tp bile dah beranak, bengkak ***** la plak....laki aku p beli yg cikai punya..... huhuhu....kali ni, aku beli yg mahai sket....dgn harapan, dpt membantu aku nnt....

Avent Manual Breast Pump



Di sebabkan sibuk nak tambah ilmu pengetahuan, dah byk aku baca blog ibu2 yg dok bercerita pasal susu ibu ni di tambah pulak dgn gmbr stok2 susu derang, menguatkan lagi semangat aku nak full breastfeed baby aku nnt....derang siap ade peti khas utk simpan stok susu! Yerlah, bukan x leh simpan dlm peti ais biasa tu....tp kalo dah stok susu byk, nak masuk lauk pauk lagi...jem la peti tu...better kite khaskan peti utk simpan stok susu jer kan? dan itulah yg telah di request olehku...aku siap soh asben simpan duit start dr skrg....nnt leh beli peti tu...tp, kalo stok susu x byk, aku cdgkan x yah beli dan duit tu kite wat g melancong kekekek....ade ibu2 yg beli brand Mistral, Faber....dr segi harga setakat yg aku survey, Faber murah sket la...btolkan aku kalo aku silap erh....

FABER - Upright Freezer FZ108U
MISTRAL - MFZ 101U
Kesimpulan, tatau freezer ini akan di beli atau tidak...bergantung kepada keperluan nnt....samada Faber atau Mistral..tunggu lepas bersalin ok!

0 comments:

Post a Comment